tag:blogger.com,1999:blog-6968781429298815941.post5284379156804879867..comments2023-03-16T10:22:31.030+02:00Comments on TURUN LINNAN BLOGI: Simaa vappuna ja muulloinkinTurun museokeskushttp://www.blogger.com/profile/11873343878246400981noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-6968781429298815941.post-39110277326373554502018-07-18T19:03:39.413+03:002018-07-18T19:03:39.413+03:00Keskiajan sima oli kallista koska hunaja oli suhte...Keskiajan sima oli kallista koska hunaja oli suhteellisen harvinaista ja kova kysyntä nosti sen hintaa. Halvemmaksi tuli sekoittaa olutta ja simaa. Keskiajan maut (2015) -kirjassa mainitaan, että Kustaa Vaasan ja Erik XIV hoveissa sima oli juuri tätä hunajasta ja olutmaltaista tehtyä juomaa. <br /><br />Toukokuun kreiviä ja kreivitärtä juhlittiin myös keskiajan Räävelissä juhlallisin menoin. AinaMarianne Ojanahohttps://www.blogger.com/profile/11349596202335846886noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6968781429298815941.post-51385609882230047932013-04-25T14:57:52.084+03:002013-04-25T14:57:52.084+03:00Eikös turkulaisille sopisi Turun sima? Sen "r...Eikös turkulaisille sopisi Turun sima? Sen "reseptin" <a href="http://agricola.utu.fi/keskustelu/viewtopic.php?f=9&t=2855" rel="nofollow">Martti Kujansuu on löytänyt</a> kirjasta <i>Frankfurter Archiv für ältere Deutsche Litteratur und Geschichte. Johann David Wunderers Reisen nach Dennemarck, Russland und Schweden 1589 und 1590</i>: 10 mittaa hunajaa, 60 mittaa vettä, punaisia Kaisa Kyläkoskihttps://www.blogger.com/profile/06600668662158114014noreply@blogger.com