torstai 12. syyskuuta 2013

Maksuton sisäänpääsy Turun linnaan Turun päivänä 15.9. klo 10–18

Maksuton sisäänpääsy Turun linnaan Turun päivänä 15.9. klo 10–18

Tervetuloa kaikki Turun linnaan. Linnan historia on koettavissa uudessa näyttelyssä ennennäkemättömällä tavalla. Juhlavaatteisiin puetut luonnollisen kokoiset nuket istuvat yltäkylläisen ruokapöydän ääressä, astrologi tarkastelee tähtitaivasta ja herttuan aseenkantaja valmistelee hevosta turnajaisiin. Näyttelyssä on Turun linnasta löytyneitä esineitä, taidolla toteutettuja pienoismalleja ja esinekopioita. Pienoislinnan äärellä selviää, miltä linna näytti kenraalikuvernööri Pietari Brahen aikana. Näyttelyssä on myös aseista kiinnostuneille museovieraille paljon nähtävää.

Jos olet käynyt Eerikin vankilassa viimeksi kouluaikoina, nyt on aika verestää muistoja ja tarkastaa kuninkaalliset kyynärpäänjäljet. Linnan kirkoissa, renessanssisaleissa ja pyöreän tornin vankiloissa kannattaa käydä, ja esilinnan puolelta löytyy eri sisustustyylejä edustavat huoneet.

Ritarisalissa perheen pienimmät voivat pukeutua Turun päivänä prinsessamekkoon tai haarniskaan. Pajassa on saatavana informaatiota tulevista tapahtumista ja kursseista. Eteisaulassa on museon julkaisujen poistomyynti.

Opastetuilla kierroksilla päälinnassa kerrotaan linnan arjesta ja juhlasta. Kierrokset klo 11, 12.15, 14 ja 16.30.  Max 40 henk./kierros.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti