perjantai 18. tammikuuta 2013

Turun linnaa uudistetaan!


Turkulaisten oma ylpeyden aihe, Turun linna, on hallinnut Aurajoen suuta jo 1200-luvun loppupuolelta alkaen. Varhaisen vaiheen linnaleiristä muodostui vuosisatojen ja eri rakennusvaiheiden jälkeen Suomen komein maallisen vallan ja puolustuksen tukikohta. Turun linnan muurit kätkevät sisäänsä paitsi Suomen historian käännekohtia, myös Pohjoismaiden historian keskeisiä tapahtumia.

Linnassa on eletty ja kuoltu, juhlittu ja kärsitty – koettu koko elämän kirjo! Nykyisin Turun linna on yksi Suomen tärkeimpiä kulttuurimatkailukohteita. Se on suosituin museokohde pääkaupunkiseudun ulkopuolella ja perinteisesti keväisten luokkaretkien aikaan linna kuhisee kaikkialta Suomesta tulevia oppilasryhmiä. Kesän turistisesongin aikaan linnan saleissa ja käytävillä voi kuulla kieliä kaikkialta maailman eri kolkista.

Varsinais-Suomen maakuntahallitus päätti kokouksessaan 28.2.2011 myöntää Turun kaupungille EAKR-rahoitusta Turun linnan uudistamishankkeeseen kulttuurimatkailullisen vetovoiman parantamiseksi (hanke 138/2010). Tämän myönnetyn tuen turvin Turun museokeskus aloitti Turun linnan uudistamisen. Hankkeen puitteissa linnan perusnäyttelyitä uudistetaan, tehdään uusia kävijäopasteita ja lisätään linnasta kertovaa informaatiota. Uusien perusnäyttelyiden osalta pääpaino tulee olemaan linnan omassa historiassa.

Uudistuneen Turun linnan avajaisia juhlitaan kesäkuussa 2013!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti