keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Aikamoinen aikajana!

Linnassa on taas uutta nähtävää, kun esilinnan puolella avautui uusi näyttely Aikamoinen aikajana! Aikajanaa seuraamalla kävijöiden on helppo tutustua Turun linnan vaiheisiin ja kerrata historian kulkua keskiajalta alkaen. Linnan historian rinnalla kulkevat poliittisen historian käänteet ja kulttuuriset ilmiöt ja keksinnöt koko Euroopan alueelta. Näyttely toimii myös johdantona viime kesänä avatulle, linnan historiasta kertovalle laajemmalle näyttelylle.

Aikamoinen aikajana! muistuttaa kulmikkaalla ja nauhamaisella ulkomuodoltaan linnoitusta. Joka kulman takana piilee yllätyksiä: kävijät voivat pukea ritarille palapelihaarniskan, tutkia vaatearkun ihanuuksia kosketusnäytöllä, hypistellä kankaita ja katsella pienoismalleja, kuvia ja videoita. Näyttelyssä on esillä aitoja esineitä Turun museokeskuksen kokoelmista ja muutamia esinekopioita.

Turun linna on aikoinaan rakennettu vaikeasti valloitettavaksi ja siksi vain osa linnasta on nykyäänkin esteetön. Aikamoinen aikajana! -näyttelyä varten on rakennettu ramppi, joka mahdollistaa näyttelyyn pääsyn myös pyörätuolilla. Länsitornin puolella sijaitseva esteetön sisäänkäynti on avoinna lumentuloon saakka.

Teksti ja kuvat:
Päivi Lönnberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti