maanantai 23. kesäkuuta 2014

Turun linnan Keskiaikapäivä lauantaina 28.6.2014Linnassa vietetään keskiaikaa kaiken aikaa, mutta silti yhden päivän ajan kaikki on toisin! Tulevana lauantaina järjestetään taas perinteinen Turun linnan keskiaikapäivä!

Päivän aikana voit kohdata vuosisatojen takaa palanneita linnan asukkaita. Linnanherra Matias Kettilmundinpoika seurueineen viettää rauhallista kesäpäivää asunnossaan päälinnan luoteiskulmauksessa. Toinen mahtimies, Magnus Frille, on jättänyt lukitsematta ovia... Ehkä näet hänestäkin vilauksen linnan käytävillä.

Linnan edustalle pystytetään turnajaisrata, jossa lapset voivat harjoittaa ratsastustaitojaan. Tänä vuonna ohjelmistossa on myös keppihevoskilpailut! Jos et omista omaa hevosta, voit lainata radalle linnan ratsuja. Ritarisalin upeat puvut on aseteltu esille ja ritarivarusteet on kiillotettu pikkuritareita ja linnanneitoja varten. Pajassa saavat pienimmätkin käydä valmistamassa muiston kotiin vietäväksi.

Päivän aikana linnan historiaan voi tutustua omin päin tai opastetuilla kierroksilla. Myös linnan historiasta kertovien näyttelyiden tutkimiseen kannattaa varata aikaa. Esilinnassa on nyt auki Aikamoinen aikajana! -näyttely ja viime kesänä avattu uusi päänäyttely linnan huikeasta historiasta.

Tavataan linnassa lauantaina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti