tiistai 1. joulukuuta 2015

Lähes valmista...

Keisarillisia lahjoja Pavlovskin palatsista -näyttelyn avajaiset ovat aivan pian! Näyttelyä on pystytetty intensiivisesti muutaman viikon ajan. Työt ovat sujuneet sulavasti kokeneen porukan kanssa. Oman väen vahvistukseksi saimme Pavlovskista Olgan ja Irinan, jotka olivat mukana esineiden purkuvaiheessa. Tässä hieman tunnelmia työmaalta viikkojen varrelta.

Nyt on jo lähes valmista ja työmaalla tehdään enää viimeistelytöitä: siivoamista, tekstien kiinnitystä ja valojen säätöä.

Ensimmäinen vaihe työmaalla. Isojen vitriinien pohjat on tuotu paikoilleen ja kehysten rakentaminen alkaa. 

Homma etenee ripeästi. Lappeenrannan museoiden vastaava museomestari Seppo Mustola kävi tutustumassa rakenteisiin. Näyttely siirtyy Turun linnasta Etelä-Karjalan museoon ensi keväänä.

Odotettu lahjakuorma saapui pitkän matkan jälkeen eräänä yönä. Purkaminen sujui nopeasti ketjussa, kun saimme apuun lisäkäsiä linnasta ja WAMista.

Huonekalukonservaattorimme Sari Selkee piti huolen, että kaikilla oli hansikkaat, kun työkalujen sijaan alettiin käsitellä keisarillisia lahjoja.

Esineiden purkua kuljetuslaatikoista. Museomestari Tony Saari avaa laatikkoa ja tutkija Olga Bazenova Pavlovskista purkaa.

Olga, Irina Mikhailova ja konservaattori Maarit Hirvilammi tarkastavat esineiden kuntoa ennen niiden siirtämistä vitriineihin. Taustalla museomestari Tony Saari ja pääkonservaattori Mats Sjöström pohtivat valaistusta.

Vitriinien lasit vielä kiiltäviksi ja paikoilleen.

Kiitos kaikille rakentamisessa mukana olleille! Näyttely avautuu yleisölle lauantaina 5.12. ja on auki 3.4.2016 saakka.

Päivi Lönnberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti