maanantai 22. huhtikuuta 2013

Kyllä tonttu tietää

Ehdottomasti paras asiantuntija Turun linnan asioissa on Turun linnan tonttu-ukko. Hän on se 700-vuotias virkeä vanhus, joka näkymättömänä hiippailee linnaa pitkin ja poikin. Sujahtaa välillä oven tai muurin läpi, korjaa talteen linnan asukkaiden ja vieraiden kadottamia tavaroita ja pitää paikkoja kunnossa. Hukassa oltaisiin ilman häntä, senhän tiesi jo Topelius 1800-luvun puolivälissä. Tiedätte varmaan, että mistään joulutontusta ei ole kyse? Linnan tonttu on suomalainen haltijatonttu, kaikkien Suomen tonttujen kantaisä. Onhan niitä toki muuallakin, jokaisessa saunassa, riihessä ja myllyssä omansa. 

Uudessa perusnäyttelyssä on mahdollisuus kuunnella ihan sisäpiirin tietoa linnan tapahtumista. Tonttu on nimittäin luvannut kertoa viidessä näyttelyosiossa siitä mitä todella tapahtui. Miten voi ruokailla näkymättömänä herttuan pöydässä ja miten…Enpä kerrokaan enempää, kesäkuun lopulla kuulette lisää. 



Huovutettujen tonttujen valmistaja Raija Knuuttila (vas.) ja projektikoordinaattori Päivi Lönnberg tutkivat prototonttua.
Nina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti