keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Taidetta, kirjallisuutta, musiikkia

Ohoi, taiteiden ystävät! Viimeiset hetket tutustua näyttelyyn Enemmän kuin tuhat sanaa - Turun linna kirjallisuudessa ja taiteessa ovat pian käsillä. Tulevana viikonloppuna näyttelyyn pääsee syventymään noin tunnin mittaisella opastetulla kierroksella. Opastukset lähtevät la 11.10. ja su 12.10. klo 14. Näyttely päättyy 26.10.

Näyttely ammentaa sisältönsä Turun linnasta kertovasta kaunokirjallisuudesta ja taideteoksista. Lähestymistapojen moninaisuus kertoo laaja-alaisesta ja nykypäivään jatkuneesta kiinnostuksesta historiallista monumenttia ja sen asukkaita kohtaan. Katsojien eteen on tuotu kirjoissa esiintyvää rakkauden, vihan ja vallanhimon sekä arjen, juhlan ja seikkailun ilmapiiriä. Sitä, mikä tekee historiallisista romaaneista suosittuja. Taideteoksissa Turun linna on tyypillisesti esitetty rauhan aikana, idyllisen maiseman ympäröimänä monumenttina. Tunnelmat ja kuvakulmat toistuvat linna-aiheisissa teoksissa yllättävänkin yhdenmukaisina tekniikasta ja ilmaisutavasta riippumatta. Historialliset tosiasiat ovat kuitenkin jättäneet tilaa myös tulkinnoille ja symboliikalle.

Eliana. Kuva: Karolina Suominen

Viikonloppuna hellitään myös musiikin ystäviä. Lauantaina klo 15 Kuninkaansalissa kuullaan ranskalaista barokkimusiikkia teemalla Aurinkokuninkaan hoivissa. Konsertissa esiintyvät Turun Vanha Musiikki ry:n muusikot. Liput 20 €, jäsenalennushinta 15 €, muut alennusryhmät 10 €. Lippujen ennakkovaraukset info@turunvanhamusiikki.fi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti