sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Turun linnan Tonttupäivä lähenee...Isänpäivän aattona, 8.11. linnassa riittää vilskettä. Linnaan on kutsuttu koko Suomen tontut tapaamaan kaikkien tonttujen kantaisää eli Turun linnan tonttu-ukkoa. Tonttupäivänä on mahdollista tutustua näihin kaikkialla Suomessa asuviin pieniin olentoihin, vaikka ne taitavatkin olla niin ujoja, ettei niistä näe kuin vilauksen silloin tällöin.

Tonttujen maailmaan sukelletaan opastetuilla kierroksilla, joissa etsitään piiloutuneita tonttuja ja heidän esineitään. Samalla selvitetään myös, millaisia sänkyjä esilinnan huoneista löytyy ja kuka niissä on nukkunut. Tonttujen vastuualueita ja askareita valottavat tonttuaiheiset sadut, joita luetaan lapsille ääneen jännittävässä paikassa, linnan uumenissa.

Linnan aulassa pyörii Turun linnan tonttu-ukko -lyhytelokuva ja Turun linnan Pajassa harjoitellaan kädentaitoja ja valmistetaan jotakin aivan erityisen salaista! Kaiken kukkuraksi, Turun linnan tonttu-ukon sanotaan kulkevan näkyvässä hahmossa linnan käytävillä. Pääsetkö yllättämään hänet nokosilta tai etsimästä Murri-kissaansa?

Tonttuaiheiset kierrokset lähtevät 10-15 minuutin välein alkaen klo 10.10. Viimeinen kierros lähtee klo 16.00. Ruotsinkieliset kierrokset lähtevät klo 11.55, 13.55 ja 15.55. Ohjelma päättyy klo 17. 

Osallistu kilpailuun Turun linnan Facebook-sivulla ja voita lippupaketti Tonttupäivään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti