maanantai 10. marraskuuta 2014

Tonttupäivän tunnelmia

Viime lauantaina vietettiin Turun linnan Tonttupäivää! Tapahtuma järjestettiin nyt 4. kerran. Hyvä tunnelma sekä lasten innostus ja jännitys kannustavat ehdottomasti järjestämään tapahtuman taas ensi vuonna. Päivän aikana linnassa vieraili lähes 900 kävijää.

Suurin osa pienistä vieraista osallistui opastetuille kierroksille, jotka veivät esilinnaan eri tyylisuuntien mukaan kalustettuihin huoneisiin etsimään pieniä haltiatonttuja. Matkan varrella leikittiin ja laulettiin musikanttien kanssa ja kömpihän se linnan tonttu-ukkokin esiin. Kierroksen lopuksi löydettiin vielä sänky, jossa ihan oikea kuningas on nukkunut.

Pajassa valmistui melkoinen määrä kirjanmerkkejä ja kuusenkoristeita. Vankilassa pienet keskittyivät kuulemaan tarinaa linnan tonttu-ukosta.

Kiitos kaikille osallistuneille ja erityiskiitos tapahtuman kehityskyselyyn vastanneille. Palkinnot eli lippupaketit Ritaripäiville arvotaan lähipäivinä. Voittajille ilmoitamme henkilökohtaisesti.

 

Turun linnan tonttu-ukko liikuskelee linnassa näkyvänä myös joulukuussa! Tonttu-ukon opastetut kierrokset alkavat sunnuntaina 7.12. Tarkemmat aikataulut ja myös Linnan Pajan joulun ajan ohjelman löydät Turun museokeskuksen nettisivuilta.
 
Kuvat ja tunnelmat: Päivi Lönnberg 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti