torstai 30. huhtikuuta 2015

Ninan ja Salmen läksiäiset

Turun linnan näyttelyiden, tapahtumien ja opastusten parissa pitkään yhdessä työskennelleet tutkijat Nina Lepokorpi ja Salme Kotivuori jäävät tänä keväänä eläkkeelle, ja heidän läksiäisiään vietettiin viime perjantaina railakkaissa tunnelmissa kuten räiskyville persoonille sopii.


 Juhlapaikkana oli Kalastajankadun näyttelyrakennussali, asianmukaiseen henkeen sisustettuna.


Ohjelmaa ja huvia oli jos jonkinlaista, tässä vain muutamia hailaitteja. Tino Ahlgren lauloi tangon Musta ruusu, sillä sehän, kuten tiedämme, kasvoi Turun linnan puistossa.


Laulamaan pääsi myös Salme, tässä säestäjänään Martti Puhakka.


Kollegat olivat kehitelleet kaikenlaista henkilöiden elämään ja uraan liittyvää. Koiraihmisenä tunnettu Nina sai läksiäislahjaksi mäyräkoiran.


Turun linna ritaripäivät on perinteisesti organisoitu Salmen käsitekartan avulla. Nyt sellainen oli laadittu Salmen eläkepäivistä, kuvioita avaamassa Hilkka Kauppinen.


Kaksikon yhteistä uraa viidellä vuosikymmenellä muisteltiin valokuvin parinkin powerpointesityksen verran, jonka jälkeen juhliminen jatkui pikkutunneille saakka. Tässä vielä kukitetut juhlijat.Haikein mielin kiitän molempia myös omasta puolestani vuosien yhteistyöstä Turun linnan näyttelyiden ja tapahtumien parissa!


Kuvat: Martti Puhakka ja Emilia Kallinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti