tiistai 16. kesäkuuta 2015

Makupaloja Keskiaikapäivän ohjelmastaTapahtumaviikon ohjelmaa
Keskiaikapäivää vietetään lauantaina 27.6., mutta ekstraohjelmaa on luvassa jo ennen tapahtumapäivää. Opastettuja kierroksia linnan uumeniin järjestetään pitkin päivää tapahtumaviikon torstaina, perjantaina ja sunnuntaina klo 16.45 asti. Torstaina 25.6. Anneliina Koskinen soittaa Nunnakappelissa keskiaikaista kirkkomusiikkia, ja klo 18 alkaen Sturen kirkossa järjestetään katolinen messu.

Ja sitten lauantaina... 
Linna todella herää eloon, kun asukkaat vuosisatojen takaa, herrat ja rahvas, palaavat! Visusti suljetut päälinnan pohjakerroksen ovet aukeavat ja yleisö pääsee kurkistamaan millaista elämää linnassa vietettiin tasan 650 vuotta sitten Albrekt Mecklenburgilaisen piirityksen jälkimainingeissa. Tornihuoneiden hämärässä linnan naisväki tekee omia askareitaan. Kaarle Knuutinpojan jousiampujat kisailevat ammuntataidoissa päälinnan pihalla ja näyttävät, miten aseita käytetään. 

Keskiaikaisessa keittiössä tuoksuvat yrtit ja siellä voi nähdä, mitä keskiajalla syötiin. Tavallisina päivinä yleisöltä suljettuun Herrainkellariin katetaan lauantaina keskiaikainen pitopöytä, jossa vatsat taatusti täyttyvät! Iltapäivän aikana on myös muutamia opastuksia Herrainkellarin historiaan.

Esilinnan pihalle rakennetaan heinäpaaleista labyrintti, jonka läpi selviytymistä voivat kaikki kokeilla. Pihalla on luvassa myös musiikkia ja temppuja. Muutamia kauppiaitakin saapuu paikalle.  

Lapset voivat testata turnajaistaitojaan linnan edustalla järjestettävissä turnajaisissa, ratsastaa keppihevosella ja ritarihevosella. Ritarisalissa pukeudutaan haarniskaan ja linnaneidon asuihin ja työpajassa voi perehtyä keskiaikaisen ruuan ja yrttien maailmaan.

Vaan eipä tässä kaikki! Paikan päällä näet ja koet lisää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti