maanantai 14. maaliskuuta 2016

Luento: Koruja ja muita myötäjäislahjojaNyt kannattaa laittaa merkintä kalenteriin! Turun linnassa kuullaan tämän viikon torstaina 17.3. klo 17.30 alkaen huippuluento keisarillisista myötäjäislahjoista.

Pietarilaisen kultasepäntaiteen asiantuntija Ulla Tillander-Godenhielm saapuu kertomaan häikäisevistä myötäjäislahjoista Venäjän keisari Paavali I:n tyttäristä alkaen. Luento liittyy Keisarillisia lahjoja Pavlovskin palatsista -näyttelyyn. Luennolla nähdään runsaasti kuvia ja kuullaan kultasepäntaiteesta ja keisarillisen hovin vaiheista loistokkaiden esineiden kautta. Tillander-Godenhielm on tunnettu keisarillisten korujen tutkija ja kirjoittanut aiheesta useita teoksia.

Ennen luennon alkamista näyttelyn kuraattori Päivi Lönnberg johdattelee näyttelyyn klo 16.30. Näyttelyyn on tuotu yli 160 upeaa lahjaesinettä pietarilaisen Pavlovskin palatsin kokoelmista. Näyttely on auki 3.4. asti.

Luentomaksu on 3 €. Lisäksi linnan pääsymaksu, jos vierailet samalla linnan näyttelyissä tai osallistut johdanto-osuudelle näyttelyyn.

Kuva: Laurits Tuxen: "Aleksanteri III:n perhe Tanskassa", 1883-85. Malliluonnos maalauksesta "Kristian IX ja kuningatar Louise perheineen Fredensborgin palatsin puutarhapaviljonkissa". State Museum-Preserve Pavlovsk.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti