perjantai 8. maaliskuuta 2013

Hämeenlinnasta Turun linnaan

Turun museokeskuksen ja eri alojen oppilaitosten välisessä yhteistyössä pisimmät perinteet ovat vaatetusalan opiskelijoiden valmistamilla pukurekonstruktioilla. Niitä ja muita historiallisia pukuja on ommeltu useampaan Turun linnan näyttelyyn. Hyöty on molemminpuolista: vaatetusalan opiskelija saa kokemusta eri aikakausien vaatetuksesta ja sen valmistukseen liittyvistä tekniikoista ja yksityiskohdista. Tilaaja puolestaan saa lähes materiaalien hinnalla valmiin vaatteen nuken päälle pantavaksi. Valmistusprosessi etenee yhteistyössä opiskelijan, opettajan ja museon tutkijan kanssa. Aloitetaan vaatteen mallin suunnittelulla ja kankaiden valinnalla ja lopetetaan valmiin työn hyväksymiseen ja luovutukseen.

Hämeen ammattikorkeakoulun Wetterhoffin vaatetuksen/muotoilun koulutusohjelma on 12 opiskelijan ja kolmen opettajan voimin mukana toteuttamassa linnan uutta perusnäyttelyä. Hämeenlinnassa on suunniteltu, tehty kaavoja, leikattu ja ommeltu. On perehdytty 1500-luvun nahkakukkaron valmistukseen ja majavannahkakaulusten asettelemiseen. On myös tutkittu silkkilangasta neulottujen housusukkien valmistusta. Ensimmäiset luonnokset ovat valmiina esiteltäviksi.


Mari valmistaa puvun itselleen Juhana-herttualle
Sini ja kauppiaan takki
Emma ja Sarah pukevat hovinarrin
Pikkuruinen marakatin puku ja Riikka
Kuvat Hanna Partanen

Nina

1 kommentti:

  1. Kas. Juuri viime viikolla Jenni Sahramaa paljasti blogissan, että Espoon kaupunginmuseon uuteen näyttelyyn tehdään "elävöittämispuku". Hyvään suuntaan ollaan menossa, minusta.

    VastaaPoista