maanantai 27. toukokuuta 2013

Mikrokirjailua

Sain tehtäväkseni valmistaa 1600–luvun vuodekatoksen verhot. Katosvuode oli jo valmiina Jarmo Laineen valmistamana ja tulevan verhojen kooksi tulee 4cm x 6,5cm. Tavanomaisia kuvioita verhoissa oli kasvi- ja eläinaiheita. Pienen koon vuoksi suosin enemmän kasvi- kuin eläinaiheita. Aion yrittää kirjailla köynnösmäistä elämänpuuta, johon tulee lehtiä ja kukkia.

Materiaaliksi valitsin ohutta puuvillakangasta. Löysin kankaan rekvisiittavarastostani ja pesin sen. Merkitsin kirjailtavan alueen puuvillalangalla ja huomasin langan olevan melko paksu kankaaseen nähden. Ainoaksi kirjailuun sopivaksi langaksi kelpasi konservoinnissa käytettävää kaksisäikeistä silkkilankaa. Niitä oli jo valmiiksi värjätty erivärisiksi. Kirjontapistoja kokeilin ensin erilaisia ja päädyin tekemään koko kirjailun varsipistoilla. Etupistot olivat liian huomaamattomia ja laakapisto kiristää liikaa pohjakangasta. Lisävalo helpotti työskentelyä huomattavasti. Kirjailun jälkeen vuorasin verhon samalla kankaalla ja tein rypytykset silittämällä. Lopuksi verhot kiinnitetään paikoilleen liimaamalla.

Kuvassa toinen verho on jo valmis ja olen aloittanut toisen verhon kirjailujen tekemisen.
Valmiin katosvuoteen verhoineen ja vuodevaatteineen löytyy uudesta perusnäyttelystämme nukkelinnasta. Uusittu Turun linnan perusnäyttely avautuu 29.6.2013.

Tanja

1 kommentti:

  1. Tli varmasti upeat verhot, jotka ehdottomasti nähtävä paikoillaan.

    VastaaPoista