tiistai 16. syyskuuta 2014

Turun päivä Turun linnassa

                                                                                                                                                                          TMK/Ville Härmä

Perinteistä Turun päivää vietetään taas syyskuun kolmantena sunnuntaina,  tänä vuonna siis 21.9. Kaikkien turkulaisten tuntema Turun linna on tietenkin mukana ja linnaan on sunnuntaina vapaa pääsy! Portit ovat avoinna klo 10 - 18.

Näyttelyitä, opastuksia ja tekemistä työpajassa
Näyttely Kalliossa kädenjälki - valokuvia Suomen kalliomaalauksilta on sunnuntaina viimeistä päivää auki. Valokuvaaja Ismo Luukkonen esittelee näyttelyn klo 13 alkavalla kierroksella. Opastus on maksuton. Linnan Pajassa tutustutaan näyttelyn innoittamana kalliomaalausten historiaan ja päästään itse kokeilemaan, miten tuhansia vuosia sitten maalattiin.  Paja on avoinna klo 10 - 17.

Joko olet nähnyt uudet linnan historiasta kertovat näyttelyt? Tule katsomaan, miltä näyttää Juhana-herttuan ja Katariina Jagellonican juhlapöytä, katsomaan animaatioita ja videoita ja kuulemaan Turun linnan tonttu-ukon tarinoita!

Päälinnan puolella on luvassa opastettuja kierroksia teemalla Turun linnan arkea ja juhlaa. Kierrokset suomeksi lähtevät linnan aulasta klo 11.00, 12.15, 14.00 ja 16.30. Ruotsinkieliset kierrokset lähtevät klo 13.00 ja 15.00. Opastusmaksu on 2,50 €.

Löytöjä museokaupassa
Turun päivänä linnan museokaupasta löytyy kirjoja ale-hinnoin. Muun muassa suosittu Tiima, tiu,  tynnyri - Miten ennen mitattiin on myynnissä hintaan 5 €.

Osallistu kyselyyn
Millainen olisi sinun unelmiesi museo? Linnan aulassa voit kertoa näkemyksesi kirjoittamalla tai piirtämällä. Aineistokeruu liittyy suunnitteilla ja toiveissa siintävän uuden Turun historia -museon konseptointiin. Unelmien museo -keruulla Turun museokeskus haluaa rohkaista kaikkia ottamaan osaa museon tulevaisuuden suunnitteluun.

Nähdään sunnuntaina linnassa!

PS. Linnan pääsee kätevästi bussilla nro 1. Pysäköintitilaa löytyy Satamakadun puolelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti