maanantai 22. syyskuuta 2014

Turun päivän tunnelmia

Linnassa riitti eilen kuhinaa ja tunnelma oli korkealla tungoksesta huolimatta. Päivän kävijämääräksi laskettiin miltei tasan 3200! Vapaa pääsy sai turkulaiset liikkeelle, ja toinen vetonaula oli ehdottomasti vain Turun päivänä näytteillä ollut uusi viikinkiaikainen rahalöytö. Moni kävijä poikkesikin linnaan varta vasten rahoja katsomaan.


Konservaattori Riikka Saarinen päivysti rahavitriinin äärellä ja vastaili kysymyksiin. Paikalla poikkesi myös rahojen löytäjä Emil Nygård. Montaa näin väljää hetkeä ei vitriinin äärellä ollutkaan... "Valtavan mielenkiintoinen löytö sai lähtemään vierailulle Turun linnaan", kertoili tämä turkulainen perhe.

Työpajassa taiteiltiin kalliomaalausten innoittamana ja oman jälkensä kallioon jätti noin 200 lasta. Teema liittyi eilen viimeistä päivää auki olleeseen "Kalliossa kädenjälki - Ismo Luukkosen valokuvia Suomen kalliomaalauksilta" -näyttelyyn. Monelle lapselle jo tutussa Ritarisalissa sai taas pukeutua ja kokeilla oloa linnan neitona tai ritarina.


Linnan aulassa oli mahdollisuus osallistua Unelmien museo -kyselyyn. Vastauksia ja visioita tulikin runsaasti! Kiitos kaikille osallistuneille! Aulan suurelta kirjapöydältä moni löysi myös laadukasta luettavaa edulliseen hintaan.


Kuvat ja tunnelmat:
Päivi Lönnberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti