maanantai 11. huhtikuuta 2016

Päivä Turun linnassa

Edellisenä perjantaina oli koulussa katsottu elokuva Tyttökuningas ja tiistaina lähdimme Turun linnaan, jossa suurin osa elokuvaa oli kuvattu. Bussista Turun linnan pihalle ja sisälle linnaan kulkiessa saattoi tuntea siirtyvänsä aivan erilaiseen, vanhaan maailmaan. Kosteana päivänä ilma tuoksui aikaa nähneeltä ja märältä kiveltä. Linnan iän huomasi heti esimerkiksi vanhoista kiviseinistä ja oviaukoista, jotka olivat niin matalia, että pidemmät joutuivat kumartumaan niistä kulkiessaan.

Oppilasryhmä kävelemässä Turun linnan pihalla.
Aloitimme päivän Turun linnassa Kristiina-kierroksella, jossa saimme mahdollisuuden nähdä sekä historiaan että Tyttökuningas-elokuvan kulissien taakse. Oppaan ohjauksessa kuljimme salista toiseen, meille esiteltiin eri kohtausten kuvauspaikkoja sekä kerrottiin faktoja linnasta ja kuningatar Kristiinasta.

Eräässä salissa oli näytteille asetettu elokuvan pukuja. Olikin hauska etsiä monien asujen joukosta juuri samoja, joita yhä muisti elokuvasta. Kristiina-kierroksella kuulimme ja näimme, miten paljon elokuvan eteen oli tehty työtä ja miten historiaa oli yritetty tuoda esiin mahdollisimman hyvin. Erittäin yksityiskohtaiset, loistokkaat ja suurilta osin käsin tehdyt puvut olivat siitä hyvä esimerkki. Kierros oli yksityiskohtainen ja mielenkiintoinen, mutta välillä olisi voinut olla mukavaa kuulla elokuvan sijaan enemmän myös itse Turun linnasta.

 Pukuja elokuvasta Tyttökuningas.
Itsenäisessä "salisuunnistuksessa" saimme mahdollisuuden tutustua linnan omaan historiaan. Siinä meille jaettiin laput, joihin oli kirjoitettu lyhyt kuvaus kustakin salista. Linnaa kiertäessämme yritimme näiden kuvausten avulla päätellä, missä salissa kulloinkin olimme. Suunnistuksen aikana huomasi jokaisen huoneen kertovan hieman omanlaistaan tarinaa.

Turun linnassa on paljon kauniita ikkunoita.
Retki kokonaisuudessaan oli onnistunut. Tuntui mukavalta viettää välillä hieman erilainen ja historiarikas koulupäivä.

Teksti ja kuvat:
Ronja Lähdenoja ja Tuuli Teide 
Piikkiön yhtenäiskoulu

Piikkiön yhtenäiskoulun ilmiöopetuspäivistä Turun linnassa on kirjoitettu blogissa aiemmin täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti